Result

Takwim Tarikh Kemasukan Markah SAPS 2021 (Peperiksaan Dalaman)

Tarikh Penting Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS Tahun 2021. Untuk makluman ibu bapa dan penjaga, semakan keputusan peperiksaan terkini boleh dibuat selepas proses kemasukan markah dibuat oleh guru.  Markah keputusan kebiasaannya akan dikemaskini di sistem SAPS Ibu Bapa selepas tamat sesuatu peperiksaan. Takwim Tarikh Kemasukan Markah SAPS 2021 dikemaskini di dalam sistem adalah mengikut tarikh yang dikongsikan di bawah ini.

Oleh itu, para ibu bapa dan penjaga dinasihatkan agar membuat semakan keputusan peperiksaan anak mereka secara online berdasarkan kepada takwim tarikh kemasukan markah. Ini bagi memastikan markah peperiksaan atau ujian yang ingin disemak telah dikemaskini. Langkah-langkah untuk membuat semakan boleh dirujuk di Semakan SAPS Ibu Bapa.

Takwim Tarikh Kemasukan Markah SAPS Tahun 2021

Berdasarkan kepada Laman Web SAPSNKRA, Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS),  berikut merupakan Takwim SAPS 2020 (tarikh kemasukan markah peperiksaan dalaman). Di antara maklumat yang dipaparkan adalah jenis peperiksaan, tahun/ tingkatan dan tarikh mula dan akhir masuk markah. Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS ini adalah untuk kegunaan semakan sekolah rendah dan sekolah menengah di Malaysia. Berikut merupakan takwim SAPS :-

Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS Tahun 2020

Berikut adalah beberapa Tarikh Penting Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS tahun 2020 untuk Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di Malaysia sebagai rujukan. Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS 2020 ini memaparkan jenis peperiksaan, tarikh mula dan akhir key in markah. Untuk makluman ibu bapa, markah peperiksaan terkini hanya dapat disemak selepas  tarikh kemasukan markah markah peperiksaan SAPS.

TAKWIM PEPERIKSAAN DALAMAN SEKOLAH 2020 Takwim Tarikh Kemasukan Markah SAPS 2021 (Peperiksaan Dalaman)

Untuk makluman, tarikh yang sama boleh digunapakai bagi tahun 1 – 5 dan tingkatan 1, 2 dan 4 untuk kegunaan sekolah masing-masing.

Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS Tahun 2019

Berikut adalah Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS 2019 untuk Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah. Ia memaparkan jenis peperiksaan, tarikh mula dan akhir key in markah

Semakan Keputusan Peperiksaan Terkini 2019 hanya boleh dibuat selepas markah selesai diisi.

  • Pengisian bagi markah PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN dibuka mulai 17 Mei 2019 hingga 16 Jun 2019
takwim pengisian markah saps 2019 1 Takwim Tarikh Kemasukan Markah SAPS 2021 (Peperiksaan Dalaman)

*Tarikh yang sama boleh digunakan sebagai rujukan bagi tahun 1 – 5 dan tingkatan 1, 2 dan 4 untuk kegunaan sekolah masing-masing.

Sumber SAPS

Nota Penting Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan Dan Semakan SAPS Ibu Bapa

Tarikh yang sama boleh digunapakai bagi tahun 1 – 5 dan tingkatan 1, 2 dan 4 untuk kegunaan sekolah masing-masing

Antara peperiksaan yang boleh disemak keputusannya adalah seperti berikut :-

  • Ujian 1
  • Peperiksaan Pertengahan Tahun
  • Ujian 2
  • Peperiksaan Akhir Tahun
  • Trial Exams (Peperiksaan Percubaan) untuk UPSR, PT3 dan SPM

Keputusan penuh peperiksaan awam seperti UPSR, PT3 dan SPM walau bagaimanpun tidak boleh disemak melalui Sistem SAPS.

Diharapkan perkongsian ini dapat membantu ibu bapa kekal memantau prestasi peperiksaan dan perkembangan pelajaran anak-anak anda. Semoga tarikh kemasukan markah peperiksaan di dalam Sistem SAPS Ibu Bapa ini boleh dijadikan panduan bagi ibu bapa dalam membuat semakan keputusan peperiksaan anak mereka.